pinterest-site-verification=20fafbd976db5daf7ce9eda581891e52

Recept: Venkelsalade met sinaasappel

venkel sinaasappel

Moeder in het ziekenhuis, buurvrouw op bezoek. En dan gaat het al snel over eten. Venkel bijvoorbeeld. Wat doe je ermee?

Dat wist Bartje nog wel. Niet gekookt, gebakken of gestoofd maar rauw. Een experiment dat heel goed was uigevallen: venkelsalade met sinaasappel.

Ingrediënten:
1 venkelknol
1 rode ui
2 sinaasappels
handje rozijnen

Voor de dressing:
2 el olijfolie
1 el wittewijnazijn
1 tl honing
1 tl mosterd
zout en peper

Verwijder het groen, de onderkant en de stelen van de venkel. Snij ‘m doormidden en verwijder het harde, onverteerbare hart. Snij de venkel in hele dunne reepjes.

Schil de sinaasappelen a vif (Karin legt het uit) en snij de stukjes uit de vrucht. Zo voorkom je dat er vliesjes en bittere witte stukjes in de salade komen.

Vang het vocht op en knijp de overgebleven vliezen uit. Meng dit met de olijfolie, azijn, honing en mosterd tot een gladde dressing. Niet vergeten beetje zout en peper.

Pel en halveer de ui en snij deze in reepjes. Voeg de ui, de sinaasappelstukjes en de rozijnen toe aan de fijngesneden venkel en meng er tot slot de dressing doorheen.

Meteen opdienen, dan is de salade knapperig. Een half uurtje laten staan en de ui en venkel zijn licht gegaard door de zuren uit de vruchtensappen en azijn. Wat jij lekker vindt.

In de landen rond de Middellandse zee willen ze er ook nog wel ‘ns zwarte olijven bij doen. Uiteraard kan er ook wat frisse krulsla door. En het lekkere anijssmaakje van de venkel tegen het zoetzure van de sinaasappel lokt uit tot experimenten met bijvoorbeeld Oosterse kruiden.

Ik ben in elk geval nog lang niet uitgekeken op deze groente.

Auteur: bartjeboy

Writer, blogger, linkbuilder, seo professional and bmw nut. Maps lover at https://www.kaartenenatlassen.nl

6 gedachten aan “Recept: Venkelsalade met sinaasappel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *